среда, 31 октября 2012 г.

Як вивчити правила читання англійської мови дітям?

Безумовно, в англійській мові правила читання є, і вони обов’язково надаються в кожному самовчителі. Але... По-перше, цих правил дуже багато. По-друге, ті самі букви читаються по-різному залежно від їхнього розташування щодо інших букв. По-третє, в англійській мові величезна кількість дифтонгів і трифтонгів, які елементарно складні для вимови україномовним людям. По-четверте, зовсім різні букви й буквосполучення дають ті самі звуки, тому англійська мова надзвичайно багата омофонами — словами, які пишуться по-різному, але читаються однаково (plain — plane; peace — piece, weak — week, cell — sell і т.д.) . Але й це не найстрашніше. Зрештою, у тій же французькій мові правил читання теж дуже багато, багато й звуків, які нам дуже важко вимовити. Страшно те, що в англійській мові занадто багато винятків з правил! Трапляється, що навіть носії мови заходять у глухий кут з читанням незнайомих слів.
Як же подолати всі ці труднощі й навчитися читати англійською і правильно вимовляти англійські слова? Незважаючи на те, що проблеми здається дуже складною, відповідь на це питання досить простf: секрет у постійній практиці. Безумовно, слід все-таки почати з освоєння основних правил читання (незважаючи на вищенаведені крайності, більшість англійських слів, на наше щастя, все-таки читається за правилами). Ці правила можна знайти на численних веб-сайтах і в друкованих виданнях. З першими будьте обережні — часто на них дається дуже «смішна» інформація. Наприклад, на одному з них фігурує таке «правило»: «Буква с на початку слова читається як [k], а в середині як [s]». Як отут не обуритися?  
Якщо ви все-таки вирішили довіритися інтернет-сайтам, перевіряйте в декількох джерелах. І в жодному разі не довіряйте сайтам, де всі англійські правила читання викладені в коротенькій табличці. Так не буває! Це все одно що зшити сім шапок з однієї овечої шкіри. 

Комментариев нет:

Отправить комментарий